Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus lanceert ZenPad 8 (Z380M) en ZenPad 10 (Z300M)

Geschreven door
Geplaatst op23 mei 2016, 14:22 CategorieAndroid

Asus brengt deze week twee nieuwe ZenPad-tablets uit. De Taiwanese fabrikant komt met opvolgers voor de ZenPad 8 (Z380C) en ZenPad 10 (Z300C). De nieuwe modellen, de ZenPad 8 (Z380M) en ZenPad 10 (Z300M) krijgen onder meer een nieuwe processor en de nieuwste versie van Android.

Asus ZenPad 8 (Z380M)

De 8-inch Asus ZenPad 8 is qua uiterlijk onveranderd gebleven. De vernieuwingen zijn dan ook intern van aard. Het hart wordt nu gevormd door een 1,3GHz quadcore processor van Mediatek, die aanzienlijk betere prestaties moet leveren dan zijn voorganger. Standaard zal de ZenPad 8 uitgerust worden met Android 6.0 Marshmallow, de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem. Ook nieuw is de prijs van 159 euro. Net zoals zijn voorganger kan de ZenPad 8 voorzien worden van verschillende accessoires, van Audio Cover met surround sound, tot Power Case, die de accuduur kan verlengen tot 14 uur.

asus-zenpad-8-0

Asus ZenPad 10 (Z300M)

Net zoals de ZenPad 8 krijgt de ZenPad 10 de beschikking over een 1,3GHz quadcore-processor van Mediatek en staat er standaard Android Marshmallow op de tablet. Daarbovenop krijgen de camera aan zowel de voor- als achterkant een upgrade, naar respectievelijk 2 megapixels en 5 megapixels.

Het 10.1-inch hd-scherm is volledig gelamineerd waardoor reflecties worden tegengegaan. Ten slotte beschikt de ZenPad 10 over dual front-facing speakers aan de bovenkant van de lange zijde van het scherm. Daardoor worden de speakers niet geblokkeerd als de tablet met beide handen wordt vastgehouden.

asus-zenpad-10

Voor wie ook productief wil zijn met zijn tablet ontwierp Asus een speciaal dock, een toetsenbord met twee ingebouwde speakers en een eigen accu. De ZenPad 10 kan in het dock geklikt worden en maakt via bluetooth verbinding. De accu kan het toetsenbord 40 dagen lang van energie voorzien.

Prijs en beschikbaarheid

De vernieuwde ZenPad’s vinden vanaf deze hun weg naar de winkel. Ondanks de verbeterde specificaties krijgen de ZenPad 8 (Z380M) en ZenPad 10 (Z300M) een lagere adviesprijs van respectievelijk 159 en 199 euro. De ZenPad S 8.0 (Z580CA) blijft in het assortiment, en heeft sinds kort een adviesprijs van 239 euro. De ZenPad C 7.0 (Z170C) blijft eveneens in zijn huidige vorm te koop, voor 129 euro.

  • Delen:
Asus ZenPad 10 (Z300C)
Android Lollipop (5.0)
Asus ZenPad 8.0 (Z380KL en Z380C)
Android Lollipop (5.0)
Asus ZenPad S 8.0 (Z580C)
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.