Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus werkt aan Zenpad Z8 met Snapdragon 650-processor

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2016, 23:14 CategorieAndroid

Asus werkt aan een nieuwe 8-inch tablet. De Asus Z8 krijgt volgens geruchten een Qualcomm Snapdragon 650-processor. De tablet is waarschijnlijk bestemd voor klanten van de Amerikaanse telecomprovider Verizon.

Het valt nog niet te zeggen of Asus de tablet ook aan deze kant van de oceaan uitbrengt. Het apparaat is nog niet aangekondigd. Maar via twitterreporter Evan Blass weten we er al het nodige van.

Zenpad Z8 heeft scherm met hoge resolutie

Volgens Blass heeft de Zenpad Z8 een 8-inch scherm met een scherpe resolutie van 1536×2048 pixels. Dat is bijna net zo scherp als het scherm van de iPad mini 4. De vrij snelle midrangeprocessor Snapdragon 650 drijft hem aan, en de tablet is in staat om het net op te komen met 4G lte. Er zit 2GB ram in en 16GB uitbreidbaar geheeugen. Aan de achterkant bevindt zich een 8-megapixelcamera, voor zit een 1,8-megapixelcamera. Android Marshmallow is het te verwachten besturingssysteem van deze tablet.

ZenFone, ZenPad

Over prijzen en beschikbaarheid is dus nog helemaal niets bekend, en ook is het nog gissen wanneer de tablet officieel wordt aangekondigd. Het zou wel eens morgen (maandag) kunnen zijn, want dan wordt verwacht dat Asus een aantal nieuwe ZenFone-smartphones aankondigt. Wellicht wordt dan ook deze nieuwe Zenpad Z8 tegelijk aangekondigd.

  • Delen:
Asus ZenPad 10 (Z300M)
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.