Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Chrome OS krijgt Android-apps en Google Play’

Geschreven door
Geplaatst op19 mei 2016, 9:48 CategorieChrome OS

Het lijkt er nu toch echt op dat Chrome OS staat ook in staat is Android-apps te draaien. Ook zou het besturingssysteem toegang krijgen tot Google Play. Dat blijkt uit een presentatie die Google vandaag zal geven aan ontwikkelaars.

Gerucht: Android-apps onderweg naar Chrome OS

Android-apps en Google Play lijken nu dan echt onderweg te zijn naar Chrome OS. Hoewel Google daar gisteren niets over bekendmaakte tijdens de Google I/O-presentatie, is het bedrijf wel van plan om vandaag een presentatie te geven aan ontwikkelaars over dit onderwerp. Mogelijk gebeurt dit in de avond, Nederlandse tijd. Het is niet bekend hoe de integratie zal plaatsvinden. Mogelijk moeten sommige Android-apps aangepast worden, maar voorlopig lijkt het erop dat alle apps vanuit Google Play direct geïnstalleerd kunnen worden.

Ook zijn er nog geen details bekend over wanneer Google Play arriveert op Chrome OS, maar vanavond horen we daar mogelijk meer over. Er bestaat een hardnekkig gerucht dat Android zal samenvoegen met het OS voor Chromebooks, maar Google heeft dat ontkend. Toch lijkt dit een eerste stap naar een ‘desktop Android’ te zijn. Hoe het ook zit: het feit dat Chromebooks straks toegang zouden krijgen tot Android-apps, biedt een gigantisch voordeel aan. Zowel voor de gebruiker, die meer keuze krijgt, als de ontwikkelaar, die meer klanten krijgt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.