Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chuwi HiBook Pro 2 wordt tablet met zeer hoge schermresolutie

Geschreven door
Geplaatst op23 mei 2016, 23:28 CategorieWindows

De Chinese fabrikant Chuwi komt binnenkort met de Hibook Pro 2. Deze 10,1-inch Windows- en Androidtablet heeft een zeer hoge schermresolutie van 2560×1600 pixels. De prijs blijft nochtans onder de driehonderd euro.

Chuwi HiBook Pro 2 bindt strijd aan met zowel Windows- als Androidtablets

Chuwi is in Nederland nog een redelijk onbekend merk, maar via Chinese import-webwinkels (link naar Gearbest) zijn sommige tablets van deze fabrikant al vanuit Europese warenhuizen te bestellen. De Chuwi HiBook Pro 2 belooft de strijd aan te binden met zowel Windows- als Androidtablets, aangezien het apparaat wordt geleverd met Windows 10 en Android 5.1.

Chuwi HiBook Pro 2 a

Intel Cherry Trail-processor

De tablet wordt geleverd met een Intel Cherry Trail-processor, de 64-bits Z8300. Deze is geklokt op 1,44 Ghz en wordt geholpen door 4GB ram. Het opslaggeheugen van deze tablet is 64GB, maar daarbij moet je er wel rekening mee houden dat dit is opgesplitst tussen de twee besturingssystemen. Dus allebei 32GB, waarbij het besturingssysteem ook enkele GB’s opsnoept. De tablet wordt opgeladen en met een pc gesynchroniseerd via een usb type-c poort. De camera’s zijn niet om over naar huis te schrijven: 2-megapixel voor, en 5-megapixel achter.

Hoge schermresolutie

Het grootste nieuws over deze tablet blijft echter de hoge schermresolutie, die is verwerkt in een helder IPS-scherm. Volgens Chuwi heeft dit scherm een indrukwekkende helderheid en kleurweergave, en grote kijkhoeken.

Chuwi HiBook Pro 2 c

Review

Tablets Magazine heeft niet lang geleden een andere Chuwi-tablet uitgebreid gereviewd. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.