Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

CredenceTAB is een politietablet vol met scanners en veiligheidsopties

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2016, 22:57 CategorieAndroid

Credence ID, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in vingerafdruk- en andere biometrische scanners, heeft een tablet gepresenteerd die allerlei biometrische informatie kan scannen en daarmee vooral overheids- en politiediensten moet gaan helpen.

e-Paspoort

De Androidtablet is in Rwanda gepresenteerd, maar Credence ID heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco. In het Afrikaanse land is de 10-inch tablet geshowd met daarin geavanceerde ePassport-lezers en eID-scanners. De scanners in de tablet stellen diensten in staat om mensen snel te registreren, hun identiteit te verifieren en dat kan letterlijk overal.

Politie

Op de tablet is software geïnstalleerd die documenten kan scannen en lezen, zodat ook paspoorten en andere officiële documenten kunnen worden gescand en op hun echtheid beoordeeld. CredenceTAB stelt de politie, grenscontrolediensten en andere autoriteiten in staat om de identiteit snel vast te stellen van iedereen die ze tegenkomen. Zo kan fraude worden voorkomen.

Verkiezingen

Ook zou de CredenceTAB dienst kunnen doen tijdens verkiezingen. Kiezers kunnen er betrouwbaar mee worden geregistreerd. Ook banken en andere bedrijven die de veiligheid hoog in het vaandel hebben staan, kunnen CredenceTAB gebruiken om de identiteit van klanten te controleren. Een vingerafdrukscanner, smart card reader, en camera’s die speciaal geschikt zijn gemaakt om gezichten te fotograferen, zitten er allemaal in. Credence ID meldt dat ook in de gezondheidszorg toepassingen voor deze ‘veiligheidstablet’  te bedenken zijn.

  • Delen:
Samsung Galaxy TabPRO S
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.