Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste nieuwe apps voor je tablet en smartphone #10

Geschreven door
Geplaatst op21 mei 2016, 8:00 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je iPad, Windows of Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige nieuwe apps en games voor jouw tablet of smartphone. Deze week onder meer Google Spaces.

Google Spaces

Google heeft, vlak voor de start van Google I/O, een nieuwe app aangekondigd: Spaces. Met deze applicatie, geschikt voor Android, iOS en het web, kun je content delen binnen een kleine groep, zonder dat je daarvoor de app hoeft te verlaten. De software combineert in feite YouTube, Chrome en Zoeken met elkaar om ervoor te zorgen dat de dingen die gedeeld worden, ook echt worden gezien. De app kan door iedereen gebruikt worden en je kunt ook iedereen uitnodigen – en dat kan via mail, sociale netwerken of hoe je ook maar wil.

google-spaces-groot

Google Spaces is nu gratis te downloaden vanuit Google Play en de App Store.

  • Spaces

Magic Cleaner for WhatsApp

Magic Cleaner for WhatsApp maakt een opmerkelijke belofte: de app zal alle waardeloze foto’s en afbeeldingen van je Android verwijderen die zijn verzonden via de berichtendienst, zonder dat je waardevol materiaal verliest. Let niet op de flauwe naam; maar de app doet wel wat het belooft. De applicatie is inderdaad in staat meme, veredelde emoji en meer rommel van je Android-tablet of -smartphone te verwijderen en laat ook je andere foto’s met rust. Momenteel is deze app alleen beschikbaar op Android. Ook werkt ‘ie alleen met WhatsApp.

magic-cleaner-whatsapp

Magic Cleaner for WhatsApp is nu gratis te downloaden uit Google Play.

W

  • Magic Cleaner for WhatsApp

Plughy – The GIF plugin

Met Plughy kun je heel gemakkelijk en snel een gif-afbeelding en versturen naar je vrienden. De app werkt ongeveer zoals de gif-functie werkt in Slack. Je typt het commando /giphy in en zet daar een zoekterm achter. De app doet daarna de rest, waardoor je binnen no-time een bewegend plaatje kunt sturen die een situatie perfect kan omvatten. De app werkt niet altijd helemaal lekker en kan soms aparte resultaten tonen, maar meestal gaat het wel goed. Overigens is het zo dat je een link naar een gifje verstuurt, niet het plaatje zelf.

plughy

Plughy is nu gratis te downloaden vanuit Google Play.

  • Plughy - The GIF plugin

Quik – Gratis Videobewerker

Video’s bewerken op een mobiel apparaat werkt niet altijd even lekker. Dus is het maar goed dat de experts achter de camera’s van GoPro zich in het veld bevinden, want die maken van het bewerken een overzichtelijke ervaring. Quik is eigenlijk een bestaande iOS-applicatie die GoPro heeft gekocht, maar wel heeft bewerkt en heeft voorzien van een andere naam. Deze bewerkingsapp focust zich overigens minder op effecten en filters – maar mocht je dat zoeken, dan is er ook een modus die je content geschikt maakt voor apps en sites als Instagram.

quik

Quik is gratis te downloaden uit Google Play en de App Store.

  • Quik - Gratis Videobewerker

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.