Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste nieuwe apps voor je tablet en smartphone #11

Geschreven door
Geplaatst op28 mei 2016, 7:00 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je iPad, Windows of Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige nieuwe apps en games voor jouw tablet of smartphone. Deze week onder meer Runtastic six-pack buikspieroefening.

Runtastic six-pack buikoefening

Runtastic is bekend van de vele sportieve apps. Fitness met behulp van je iPad is natuurlijk leuker. Met een muziekje op de achtergrond, een trainer die zijn geduld nooit verliest (want het is een robotplaatje met een enthousiaste voice-over) ga je oefeningen doen die keurig worden voorgedaan. Hoe lang dat duurt wordt precies voor je bijgehouden. Je kunt verschillende niveaus instellen en wil je meer, dan kun je tegen betaling nog zeker vijftig andersoortige oefeningen ophalen uit de Apple Store. Als je dat doet, verdwijnen ook de redelijk irritante advertenties voor zaken die niets, maar dan ook niets met het kweken van je six-pack te maken hebben.

Runtastic six pack buikspieroefening

  • Runtastic six-pack

Quik

Met Quik kun je heel snel en eenvoudig video’s maken van foto’s en video’s die op je smartphone of tablet of op je Facebook-account staan opgeslagen. De app analyseert de foto’s, zoekt de beste momenten, verzorgt zelf mooie overgangen en laat alles synchroon lopen op een muziekje. Dat muziekje kan uiteraard uitgekozen worden, uit een grote bibliotheek waarin behalve soundtracks ook videostijlen te vinden zijn. Alles is aanpasbaar, van de lettertypes tot aan de graphics en de filters, zodat elke video die zo wordt gemaakt, een persoonlijk verhaal wordt. Je kunt tot 200 foto’s aan zo’n filmpje toevoegen en, als de volgorde je niet bevalt, achteraf aanpassen.   Bijsnijden is een peulschil met deze app en delen kan via Instagram, WhatsApp of Facebook. Ook via e-mail kunnen films gedeeld worden. Quik maakt zelf ook automatisch wekelijks een verrassingsfilmpje met behulp van de fotobibliotheek van je iPad of iPhone, of Facebook. Kortom, het is een veelzijdige app die het plakken van vakantiefoto’s op een prehistorische bezigheid doet lijken.

Quik

Akinator

Akinator is een raadspelletje. Waarbij jij zelf het antwoord weet, en het mannetje in het spel dat moet raden. Je neemt iemand in gedachten, een bekende Nederlander of een andere wereldburger die wel eens in het nieuws is, en je beantwoordt ja/nee vragen zoals ‘is je karakter blond’  of ‘heeft je karakter in Ajax gespeeld’. Verrassend genoeg, zeker na een aantal vragen die onlogisch lijken te zijn (‘speelt je karakter in Tokio Hotel’, ‘is je karakter een Hentai’, huh?) komt Akinator in alle gevallen – tenminste bij ons – met het goede antwoord. Probeer maar eens! Je moet bij dit spelletje wel door een hoop reclame heen klikken.

Akinator

  • Akinator

7 Minuten Training (Android)

Als je elke dag zeven minuten lang oefeningen doet om je spieren te versterken en je lichaam gezond bezig te houden, word je daar gezond van. De duur is door wetenschappers berekend, dus dat zal wel kloppen. De app 7 minuten schotelt je in die zeven minuten een korte reeks oefeningen voor waarmee je de dag fit kunt beginnen. Buikoefeningen, opdrukken, muurzitten, noem maar op; de een na de ander wordt op de tablet getoond met plaatjes en met een robotstemmetje word je begeleid. Snap je een van de oefeningen niet, dan kun je op een icoon met een videocamera tikken en dan krijg je een YouTube-filmpje te zien met uitleg. Kortom: met deze app, mits je het elke dag een keer doet, heb je binnen de kortste keren een six-pack waar het hele strand straks jaloers op is.

7 minuten android

  • 7 Minuten Training

 

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS
Samsung Galaxy Tab S2 9.7
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.