Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste nieuwe apps voor je tablet en smartphone #8

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2016, 8:00 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je iPad, Windows of Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige nieuwe apps en games voor jouw tablet of smartphone. Deze keer onder andere het Giphy-toetsenbord.

WinZip

WinZip is een populair programma waarmee je bestanden kunt verkleinen en versturen. De app werkt niet alleen op tablets en pc’s, ook Windows 10 Mobile voor kleine tablets en smartphones wordt ondersteund. Er is ondersteuning voor Cortana aanwezig, evenals integratie van clouddiensten zoals Box, Dropbox, Google Drive en Microsoft’s OneDrive. Mocht je op zoek zijn naar een volwaardige desktopversie voor je Windows 10-tablet, dan kun je ook de uitgebreidere variant downloaden vanaf de website van WinZip, via deze downloadlink.

winzip-windows-10-groot

WinZip is nu gratis te downloaden vanuit de Windows Store. Je downloadt een gratis proefversie.

  • WinZip (UWP)

YouTube

Deze week heeft de YouTube-app op Android nieuwe navigatieknoppen, evenals de Autoplay-knop gekregen. Wanneer deze functie aanstaat (hij staat automatisch aan), dan zal de volgende video vanzelf worden afgespeeld wanneer de huidige video is afgelopen, ook buiten playlists om. De volgende video in de rij is een video die is gekozen op basis van de aanbevelingen die de app sowieso doet. Je kunt deze feature ook uitzetten wanneer je het irritant vindt dat de app bepaalt welke video je moet kijken. Ook kun je nu een vorige en volgende video kiezen.

youtube-app-tablets-1540x

YouTube is gratis te downloaden uit Google Play.

  • YouTube

Twitter

Twitter heeft een nieuwe tab geïntroduceerd voor de Android- en iOS-applicaties: Connect. Deze functie zal gebruikers laten zien wie ze het beste kunnen volgen om nog meer uit het sociale netwerk te halen. De aanbevelingen worden gebaseerd op je locatie, wie je al volgt en op grote evenementen. Het bedrijf achter het netwerk geeft tevens aan dat die aanbevelingen kunnen wijzigen wanneer je meer of andere dingen met je profiel doet. Daarnaast zal Connect ook altijd duidelijk maken waarom je deze persoon zou moeten volgen.

Connect_with_Moments.0

Twitter is gratis te downloaden uit Google Play en de App Store.

  • Twitter

Google-toetsenbord

Het toetsenbord van Google heeft een flinke update gekregen. Zo kunnen gebruikers nu randen rondom de letters instellen, zodat je zeker weet dat je op het juiste knopje drukt. Ook is er een éénhandmodus, voor zowel links- als rechtshandigen. Met een simpele handeling keer je terug naar het ‘normale’ toetsenbord. Daarnaast is er een nieuw icoontje bijgekomen, waar een cijfer op te vinden is. Druk je hierop, dan krijg je een traditioneel toetsenbord vol cijfers te zien. Tevens kun je ‘kleine gedeeltes’ aan input delen met Google.

google-toetsenbord-groot

Het Google-toetsenbord is gratis te downloaden uit Google Play.

  • Google-toetsenbord

Giphy Keys

Giphy heeft vandaag een toetsenbord uitgebracht voor iOS, genaamd Giphy Keys, waarmee gebruikers snel gifjes (bewegende plaatjes) kunnen zoeken en versturen, zonder daarvoor van applicatie te hoeven wisselen. Wanneer gebruikers het toetsenbord hebben gedownload – en dat volledig toegang hebben gegeven – kan het bord geselecteerd worden door op het icoontje met het wereldbolletje te tappen. Dit keyboard biedt de voordelen van een normaal toetsenbord met het kunnen versturen van vaak grappige, maar bovenal bewegende plaatjes.

giphy-keys-groot

Giphy Keys is nu gratis te downloaden uit de App Store.

  • Giphy Keys

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide archief van apps door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.