Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Disney trekt de stekker uit Disney Infinity

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2016, 9:19 CategorieAndroid

Disney Interactive heeft bekendgemaakt te zullen stoppen met de serie Disney Infinity, die niet alleen speelbaar is op consoles, maar ook op tablets. Dat betekent dat er in de toekomst dus geen nieuwe personages meer worden uitgebracht en er geen nieuwe software zal verschijnen.

Disney Infinity, maar niet meer beyond

Daar waar Disney Interactive in maart nog aangaf compleet achter het idee van het toys-to-life-concept Disney Infinity te staan, maakt de ontwikkelaar en uitgever nu bekend te stoppen met de serie. Sterker nog, Disney zal voortaan helemaal geen games meer maken op basis van zijn eigen franchises en is voornemens zijn rechten uit te lenen aan derde partijen. De Disney Infinity-serie werd in 2013 geïntroduceerd en leek een groot succes te zijn – maar blijkbaar was het succes niet groot genoeg om door te blijven gaan met het concept.

In de afgelopen jaren heeft Disney Infinity meerdere releases op softwaregebied gekregen, ook software die je op je tablet kunt spelen. Daarnaast zijn er natuurlijk ontzettend veel van die speelgoedpoppetjes met nfc-chips uitgebracht die kunnen communiceren met de games. Wel komen er deze zomer nog twee geplande sets aan, op basis van Alice Through The Looking Glass en Finding Dory, maar daar lijkt het dan ook echt bij te blijven. Mocht je nog op zoek zijn naar een specifiek poppetje, wees dan snel: want er zal een run op gaan ontstaan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.