Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eigenaren Nexus-apparaat krijgen ongelimiteerde, ongecomprimeerde foto-opslag van Google

Geschreven door
Geplaatst op28 mei 2016, 10:41 CategorieAndroid

Google geeft aan eigenaren van een Nexus binnenkort ongelimiteerde cloudopslag van foto’s. Dat is niet zo bijzonder, want dat hebben alle eigenaren van een Androidapparaat al. Echter, de opslag voor Nexus-bezitters is voortaan niet alleen ongelimiteerd, maar ook met behoud van de originele kwaliteit.

Foto’s van een Nexus niet langer ‘geknepen’

Hier zit het grote verschil in. Wil een eigenaar van een Androidtoestel nu foto’s kunnen opslaan in clouddienst Google Photos in de originele kwaliteit, dan kan dat maar zeer beperkt. Google zal na 15GB aan de bel trekken dat er dan meer opslagruimte bijgekocht moet worden.  Wil je toch ongelimiteerd gratis foto’s in de cloud laten back-uppen, dan schroeft Google de fotokwaliteit lichtelijk terug. Naar een maximale resolutie van 16 megapixel, en voor video’s tot maximaal 1080 pixels.

Nexus 6P

Bezitters van, bijvoorbeeld, een  Nexus 6P, hoeven binnenkort dus niet meer de keuze te maken tussen ‘gratis en een beetje minder kwaliteit’  of ‘betaald en originele kwaliteit’. Ze krijgen van Google een cadeautje: alle foto’s en video’s worden in de originele kwaliteit opgeslagen. Dat gegeven heeft Android Police gevonden bij het onderzoeken van een vroege versie van de vernieuwde Google Photos-app. Daarin vonden de journalisten de volgende string code:

string name=”photos_onboarding_nexus_back_up_your_photos”>With Nexus, back up all you want!</string>
<string name=”photos_onboarding_nexus_back_up_your_photos_description”>Unlimited free storage for original quality photos &amp; videos uploaded from your Nexus device</string>

En daar staat geen woord Chinees bij, het is duidelijk.

Meer bewerkings- en sorteringsmogelijkheden

Android Police heeft de vernieuwde Photos-app aan een nader onderzoek onderworpen. Er komen behalve bovengenoemde mogelijkheid voor Nexus-bezitters voor iedereen meer bewerkingsmogelijkheden bij. De sortering van albums is aangepast en verbeterd. Foto’s kunnen automatisch worden verbeterd. Het apk-installatiebestand is hier online gezet, voor wie de vernieuwde beta-app ook eens wil proberen.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.