Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ES File Explorer haalt adware weer uit applicatie

Geschreven door
Geplaatst op25 mei 2016, 19:28 CategorieAndroid

De makers van de populaire file manager ES File Explorer hebben besloten de adware op het lockscreen te verwijderen door een update uit te brengen. Mocht je de app nog steeds op je tablet of smartphone hebben staan, dan is die grote advertentie dus weer verdwenen.

Geen adware meer in ES File Explorer

Precies twee weken geleden kwam in het nieuws dat populaire file explorer voor Android ES File Explorer was voorzien van adware. De toen net vrijgegeven update claimde je accu twintig procent sneller op te laden dan nu het geval was. Maar wat de app in feite deed was slechts een percentage op je lockscreen tonen, met daarbij een grote advertentie. Uiteraard deed de zogenoemde boost-functie, waarvan we er steeds meer tegenkomen, helemaal niets en haalde je dus alleen maar adware binnen op je Android-tablet of -smartphone.

Let dus even goed op welke versie je hebt draaien op je Android. Je hebt versienummer 4.0.5.3 nodig om de advertenties te verwijderen uit de file explorer. ES File Explorer is een app waarmee je je bestanden op een overzichtelijke manier op je Android-smartphone en -tablet kunt beheren. De applicatie was ook altijd al redelijk populair, tot die werd overgenomen en de gebruikers er langzaamaan genoeg van kregen. De update van twee weken geleden was voor veel gebruikers de druppel – de app heeft ongetwijfeld gebruikers moeten inleveren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.