Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ES File Explorer op Android voegt adware toe in laatste update

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2016, 10:05 CategorieAndroid

De populaire file explorer ES File Explorer heeft adware toegevoegd in de laatste update voor de Android-app. Je batterij zou twintig procent sneller worden opgeladen, maar dat is natuurlijk onzin. Ook staan er ineens advertenties op je lockscreen, dus pas goed op.

Download de update voor ES File Explorer niet

ES File Explorer heeft deze week een nieuwe update gekregen. Dit is een app waarmee je je bestanden op een overzichtelijke manier op je Android-smartphone en -tablet kunt beheren. De applicatie was ook altijd al redelijk populaire, tot die werd overgenomen en de gebruikers er langzaamaan genoeg van kregen. De nieuwe update is mogelijk de druppel die de emmer doet overlopen, aangezien er gewoon adware wordt toegevoegd. De nieuwste functie claimt namelijk dat je accu twintig procent sneller wordt opgeladen dan normaal het geval is.

De nieuwe optie staat nog wel standaard uitgeschakeld, maar kan op sommige toestellen worden ingeschakeld wanneer je je smartphone of tablets oplaadt. Wat je ziet is dat je lockscreen wordt vervangen voor eentje met advertenties. Onder de advertentie staat de tekst ‘swipe to unlock’, wat vrijwel altijd resulteert in het openen van die advertentie. Nee, de app zal je accu niet sneller opladen, maar je apparaat wel volgooien met adware. Pas dus op wanneer je de app gebruikt – vink waar mogelijk het automatisch updaten binnen Google Play maar uit.

  • ES File Explorer
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.