Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Facebook Messenger op iOS krijgt end-to-end-encryptie’

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2016, 9:42 CategorieApplicaties

Nu WhatsApp is voorzien van end-to-end-encryptie, kan Facebook Messenger niet meer achterblijven. Een nieuw gerucht gooit wederom olie op het vuur. Dat Messenger deze feature zou krijgen, is al een langer bestaand gerucht – de changelog op iOS laat echter weinig aan de verbeelding over.

End-to-end-encryptie voor Facebook Messenger

Wanneer je nu gebruikmaakt van WhatsApp, dan profiteer je meteen van de end-to-end-encryptie die het bedrijf onlangs heeft uitgerold. Facebook Messenger, de andere populaire chatapplicatie van Facebook, beschikt nog niet over een soortgelijke feature, maar als we de geruchten mogen geloven dan duurt dit niet lang meer. Hoewel die geruchten al langer bestaan, is er nu wederom bewijs gevonden voor de aankomende functie. Een opgedoken changelog voor de iOS-versie van de berichtendienst laat weinig speculatieruimte over.

De changelog, waarvan nu niet met honderd procent zekerheid vast te stellen is of die ook ‘echt’ is, laat een aantal veranderingen voor de app zien, die betrekking hebben op veiligheid en beveiliging. Sterker nog: in de log wordt zelfs melding gemaakt van end-to-end encryption en zoiets als  secret chats. Ook wordt er gerefereerd naar meer privacy-instellingen, de mogelijkheid een reactie te geven op Facebook comments en meer Touch ID-ondersteuning. Facebook heeft nog niet gereageerd en heeft verder ook niets bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.