‘Gekochte apps straks te delen met zes man op Android’

19 mei 2016 1 Minuut 0 Reacties
Google-Nexus-9-review-feature

Google zou het mogelijk willen maken dat tot zes mensen gebruik kunnen maken van dezelfde apps die door één iemand in de groep is gekocht. Deze feature heet in het Engels Family Library. Dit gerucht is ontstaan nadat Google developers op de hoogte heeft gebracht van de functie.

Gerucht: apps delen op Android straks mogelijk

Google schijnt brieven naar verschillende ontwikkelaars van Android-apps te hebben gestuurd, met de boodschap dat het vanaf 2 juli mogelijk zou moeten zijn dat groepen tot zes man kunnen gebruikmaken van één gekochte applicatie. Deze nieuwe feature heet in het Engels Family Library. De overige vijf leden zouden niets hoeven te betalen voor de gekochte apps in kwestie. Apple biedt al een soortgelijke feature aan sinds 2014, genaamd Family Sharing. Ook daar is het zo dat groepen van zes mensen gekochte apps met elkaar delen.

Google vraagt aan de ontwikkelaars of ze met terugwerkende kracht de feature willen inschakelen op Android. Zelf zal Google Play vanaf 2 juli de aankopen automatisch onder Family Library laten vallen. Mocht een developer voor deze feature kiezen, dan kan daar niet meer op terugkomen worden, waarschuwt de zoekmachinegigant. Het is momenteel niet duidelijk hoe Google groepen wil vaststellen en hoe de aankopen gedaan kunnen worden en door wie. Op dit moment heeft het bedrijf nog niet gereageerd op de geruchten.

Reacties (0)