Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google bevestigt: Chrome OS krijgt toegang tot Google Play

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2016, 10:27 CategorieChrome OS

Google heeft het inmiddels bevestigd: het Chrome OS krijgt toegang tot Google Play. Gebruikers krijgen daardoor toegang tot meer dan een miljoen Android-apps. De verandering moet later dit jaar doorgevoerd worden.

Chrome OS krijgt toegang tot Android-apps

Tijdens Google I/O heeft het bedrijf officieel bekendgemaakt dat het Chrome OS toegang krijg tot meer dan een miljoen Android-apps, omdat Google Play naar het besturingssysteem voor Chromebooks wordt gebracht. De eerste versie wordt uitgebracht in juni, voor ontwikkelaars. Later dit jaar wordt Google Play verwacht voor alle andere Chromebook-eigenaars – maar dat gebeurt mogelijk pas in september of oktober. De zoekmachinegigant wil dat deze feature werkt voor iedereen – zowel voor de ontwikkelaars als de gebruikers van de apps.

De applicaties worden in drie verschillende schermformaten aangeboden. Je kunt multitasken en de schermen verplaatsen. Ook zullen de apps muis, toetsenbord en touch-input moeten ondersteunen. Verder is er ook support voor notificaties, het delen van bestanden, wifi en Bluetooth. De apps draaien in een soort container bovenop het ChromeOS, waardoor developers geen of weinig wijzigingen hoeven door te voeren aan hun software. Scholen en bedrijven krijgen overigens de mogelijkheid bepaalde apps te white- of blacklisten.

De Asus Chromebook Flip, 2015 Pixel en Acer Chromebook R11 zijn de eerste Chromebooks die toegang krijgen in juni.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.