Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google brengt toetsenbord Gboard uit voor iOS

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2016, 9:44 CategorieApplicaties

Google heeft bekendgemaakt dat iedereen met iOS 9 op zijn iPhone of iPad vanaf nu een nieuw toetsenbord kan downloaden, genaamd Gboard. Dit toetsenbord is momenteel nog niet beschikbaar op Android, maar moet er wel in een later stadium aan gaan komen.

Download Gboard voor iOS 9

Google heeft deze week een toetsenbord uitgebracht voor iOS-apparaten, de iPhone en de iPad. Dit boord integreert de zoekmogelijkheden van de zoekgigant direct met de typemogelijkheden. De applicatie wordt Gboard genoemd en bevat aan de linkerkant een knopje die direct doorverwijst naar de zoekmachine van het bedrijf uit Californië. Je kunt naar afbeeldingen, websites, documenten, gif-afbeeldingen en zelfs emoji zoeken zonder het toetsenbord ook maar een moment te verlaten. Ook kun je de zoekresultaten meteen delen met je vrienden.

Eerder dook er al een gerucht op over het bestaan van dit toetsenbord, maar tot deze week maakte Google niets bekend. Nu blijkt het gerucht toch waarheid te zijn geworden. Android-liefhebbers die wachten op een release binnen Google Play moeten nog even wat geduld opbrengen – Gboard komt eraan, maar het kan nog even duren. Wanneer je dit toetsenbord als iOS-gebruiker gebruikt, dan krijg je het beste van het Google-toetsenbord en Google Now on Tap – maar dan op een ander platform dan Googles eigen platform voor mobiele apparaten.

  • Gboard
  • Delen:

Reacties

  1. R. Jeninga
    13 mei, 2016 om 10:09

    Is niet beschikbaar in Nederland….

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.