Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Duo wordt de app voor videogesprekken

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2016, 20:23 CategorieAndroid

Google heeft tijdens zijn conferentie Google I/O niet alleen een nieuwe berichtenapp (Allo) aangekondigd, maar toonde ook een nieuwe app voor videogesprekken. Het gaat om Google Duo, een applicatie die in de zomer van 2016 moet verschijnen.

Knock Knock-functie in Google Duo

De nieuwe applicatie van Google is echt gericht op het voeren van videogesprekken en heeft een handige functie. De applicatie maakt namelijk gebruik van een Knock Knock-functie. Waar je bij een ‘gewoon’ telefoongesprek vaak al een naam kunt zien van de persoon die je belt, gaat Google Duo een stapje verder. Je ziet namelijk al de persoon die jou wil bellen. Aan zijn outfit of gezichtsuitdrukking kun je dus al opmerken of het een uiterst serieus gesprek gaat worden of dat het een telefoongesprek met een glimlach gaat worden.

Het is de bedoeling dat de applicatie beschikbaar komt op zowel iOS als Android. Tijdens Google I/O benadrukte Eric Kay meermaals dat de videokwaliteit van de app uitstekend wordt. Al vanaf het moment dat er wordt opgenomen, is het beeld uiterst scherp. Met de applicatie is het helaas niet mogelijk om met meerdere mensen te bellen. Wel wordt end-to-endversleuteling ondersteund. Komende zomer kunnen we dus zowel Google Duo als Google Allo verwachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.