Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Hangouts zal niet verdwijnen door Google Allo

Geschreven door
Geplaatst op19 mei 2016, 9:29 CategorieAndroid

Nu Google nieuwe berichtendiensten heeft aangekondigd, betekent dat niet meteen het einde van Google Hangouts, geeft het bedrijf nu aan. Sterker nog, Google meldt dat Hangouts gewoon nog van toekomstige updates wordt voorzien. Maar voor hoe lang is niet duidelijk.

Allo betekent niet het einde van Google Hangouts

Google heeft tijdens I/O 2016 niet één, maar twee nieuwe communicatieapplicaties aangekondigd. Google Allo, voor de tekstberichten, en Google Duo, voor de videogesprekken. Dat betekent echter niet dat Google Hangouts daardoor het onderspit moet delven, geeft de zoekmachinegigant nu aan. Hangouts zal namelijk gewoon naast Allo en Duo blijven bestaan en in de toekomst zelfs nog van nieuwe updates worden voorzien. En dat terwijl Allo eigenlijk het gros van de features van Hangouts heeft overgenomen, en Duo videobellen stroomlijnt.

Echter, Google ziet Allo en Hangouts nog steeds als twee producten die je los van elkaar zou kunnen gebruiken. Allo zit heel erg vast aan je telefoonnummer en maakt gebruik van bots, terwijl Hangouts een veel toegankelijker platform is met ook een webinterface en meer. Google heeft nog niet laten weten in hoeverre Google Hangouts ook wordt voorzien van Assistent-features, maar dat moeten we nog maar even afwachten. Daarnaast is het ook nog niet duidelijk hoe lang Google de berichtenapp Hangouts van updates zal blijven voorzien.

Heb je interesse in Allo en Duo? Je kunt je nu al registreren voor de apps.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.