Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google houdt lijst bij van updatesnelheid onder fabrikanten’

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2016, 9:32 CategorieAndroid

Google zou achter de schermen bijhouden hoe lang fabrikanten erover doen om over te stappen op een nieuwe versie van het Android-besturingssysteem. Daarnaast zou er intern nu een discussie gaande zijn om die lijst vrij te geven of niet.

‘Google houdt lijst bij van updatesnelheid onder fabrikanten’

Google zou achter de schermen bijhouden hoe lang fabrikanten erover doen om over te stappen op een nieuwe versie van het Android-besturingssysteem. Daarnaast zou er intern nu een discussie gaande zijn om die lijst vrij te geven of niet, met als doel fabrikanten onder druk te zetten en sneller met die updates aan te komen zetten. Momenteel is het vaak niet duidelijk waarom een smartphone of tablet nog (geen) update naar een nieuwe Android-versie heeft gekregen – wellicht dat fabrikant daar ook meer open over kunnen worden.

Echter, er kunnen altijd bedrijven zijn die ervoor kiezen een update niet of pas veel later vrij te geven, omdat het bijvoorbeeld geen directe winst zou opleveren – deze bedrijven zouden best een schop onder de kont mogen ontvangen, omdat gebruikers ook nog gevaar kunnen lopen door allerlei lekken. Zo’n lijst kan er dus voor zorgen dat fabrikanten sneller (of in sommige gevallen: überhaupt) de updates vrijgeven, wat alleen maar winst betekent voor de consument op het gebied van innovatie, features en natuurlijk privacy en veiligheid.

Aan de andere kant kan een sneller updateproces voor minder stabiele software zorgen, omdat fabrikant worden gestimuleerd zo snel als mogelijk met een update aan te komen zetten. Het is dan aan de softwaremakers dat te voorkomen en dat moet best lukken, want niet elke update hoeft door een langzaam proces te gaan (zoals bijvoorbeeld updates die weinig features met zich meebrengen, de x.x.1-updates bijvoorbeeld). Het is momenteel niet duidelijk of Google de lijst wil vrijgeven – maar als het gebeurt, dan kan er wellicht een hoop veranderen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.