Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google neemt ex-Motorola-ceo aan voor hardwareprojecten

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2016, 11:00 CategorieHardware

Google heeft de voormalige bestuursvoorzitter van Motorola aangenomen, die nu bij de zoekmachinegigant verantwoordelijk is voor hardwareprojecten. De ceo, Rick Osterloh, zal direct verslag moeten doen bij Sundar Pichai, de ceo van Google.

Voormalig Motorola-ceo werkt nu bij Google

Google heeft de voormalige bestuursvoorzitter van Motorola, Rick Osterloh, aangenomen. Osterloh zal de verantwoordelijkheid krijgen over een nieuwe hardwareafdeling binnen het bedrijf en doet rechtstreeks verslag aan Sundar Pichai, Google-ceo. Deze afdeling betreft een aantal (populaire) productlijnen, zoals de Nexus-smartphones en -tablets, de Chromecast en de Google Glass, waar al een tijdje niets van vernomen is. Eerder werkte Osterloh al bij de zoekmachinegigant, toen het bedrijf Motorola opkocht in 2012.

Toen Motorola verkocht werd aan Lenovo, bleef Osterloh aangesteld als directeur van het bedrijf. In januari besloot Lenovo het merk Motorola uit te faseren. Wel zal de smartphone- en phabletmaker nog steeds nieuwe producten gaan uitbrengen, maar dan onder de naam Moto by Lenovo. Dit merk zal nog steeds high-end smartphones gaan uitbrengen. Aan welke (nieuwe) producent Osterloh gaat werken bij de gigant, is momenteel nog niet bekend. De verwachting is dat er binnenkort twee nieuwe Nexus-modellen worden aangekondigd.

Afgelopen maart besloot Osterloh Motorola te verlaten tijdens de herstructurering van het bedrijf. Lenovo heeft vorige maand Aymar de Lencquesaing aangewezen als de opvolger.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.