Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Photos komt met reactie-systeem voor gedeelde albums

Geschreven door
Geplaatst op12 mei 2016, 11:43 CategorieApplicaties

De gedeelde albums op Google Photos hebben een update ondergaan. Het was natuurlijk al tijdenlang mogelijk om foto’s en albums te delen met vrienden en familie, maar er ontbrak toch nog wel een functie. Zo was het tot de nieuwste update niet mogelijk om te reageren op gedeelde albums. Daar is nu verandering in gekomen.

Iedereen die lid is van een gedeeld album kan vanaf nu reacties plaatsen op zowel individuele foto’s als op gehele albums. Op die manier lijkt Google Photos meer de richting van social media uit te gaan. De functie staat overigens niet gelijk ingeschakeld. Gebruikers moeten de optie zelf activeren via de albuminstellingen voordat het mogelijk wordt om te reageren onder foto’s en albums.

Slimme suggesties voor Google Photos

Een andere nieuwe optie, is dat je vanaf nu suggesties kan krijgen van Google. Mocht je dus in een gedeeld foto-album zitten met allemaal foto’s van een bepaald evenement in Den Haag, dan verzamelt Google door het analyseren van de galerij jouw afbeeldingen die daar ook zijn gefotografeerd. Vervolgens kun je dan kiezen of het album uitgebreid moet worden met die kiekjes. De twee nieuwe functies komen beschikbaar in de app voor zowel Android als iOS.

  • Google Photos
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.