Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Pixel C start willekeurig opnieuw op na update

Geschreven door
Geplaatst op16 mei 2016, 9:31 CategorieAndroid

De Google Pixel C, de Android-tablet waar je prima op zou kunnen werken, vertoont kuren na een update: de tablet start namelijk willekeurig opnieuw op. Enkele Pixel C-eigenaars hebben zich gemeld met het probleem, dat wordt veroorzaakt door de update van mei.

Google Pixel C start willekeurig opnieuw op na update

Google brengt sinds kort elke maand een beveiligingsupdate uit, die soms ook wat extra patches meeneemt voor specifieke apparaten. Zo krijgt de Nexus 5X nog wel eens wat extra aandacht, maar ook de Google Pixel C wordt niet vergeten. Dit keer is het echter geen goed nieuws: enkele Pixel C-eigenaars hebben zich namelijk gemeld met het probleem dat de tablet, waar je prima op kunt werken, op willekeurige momenten opnieuw opstart. Meestal gebeurt dit na vijf tot dertig minuten werken nadat de hardware niet meer wordt opgeladen.

Waar het probleem precies ligt, is momenteel niet duidelijk. Het kan aan de Doze-modus liggen, maar ook aan een andere feature met betrekking tot energiebesparing. Het opstarten gebeurt namelijk wanneer de Google Pixel C niet gebruikt wordt en wanneer het scherm al uitstaat. Ook zijn er een paar gevallen bekend die de Android N Preview Build draaien, maar daarvan is niet te zeggen of het komt door de bèta of een andere functie. Google heeft nog niet gereageerd op de situatie – wel is er al een thread op het officiële forum van de zoekgigant.

  • Delen:
Google Pixel C
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.