Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play laat voortaan grootte van app-updates zien

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2016, 9:10 CategorieAndroid

Google heeft een wijziging doorgevoerd aan de app-pagina’s binnen Google Play. Voortaan wordt ook laten zien hoe groot het update-bestand is. Dat is handig voor de mensen met een gelimiteerd internetabonnement en iedereen die graag weet waar die aan toe is.

Google Play laat voortaan grootte van app-updates zien

Wanneer je een update binnenhaalt voor een app die je hebt gedownload vanuit Google Play, de digitale winkel van Android, dan hoef je niet de complete app plus het update-bestand binnen te halen. In plaats daarvan download je alleen het gedeelte dat nog niet aanwezig is op je Android-smartphone of -tablet. Hoewel we dat nu voor lief nemen, was er een tijd dat dit anders was – vier jaar geleden werd een app in z’n geheel download wanneer er een update beschikbaar was. Gelukkig hebben we die tijden inmiddels achter ons gelaten.

app-pagina-update

In de afgelopen maanden heeft Google heel wat updates uitgebracht voor Google Play, om de winkelervaring toegankelijk en intuïtief te maken. Maar soms ontbreekt het nog wel eens aan informatie op de app-pagina’s en ook daar wordt steeds meer aan gedaan. Nu staat er op een app-pagina hoe groot de update is die je nog moet downloaden. Handig voor de mensen met een gelimiteerd internetabonnement en iedereen die graag weet waar die aan toe is. Wanneer je de update al hebt binnengehaald, dan zal Play die informatie niet langer weergeven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.