Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google Play Music straks te bedienen met stembesturing’

Geschreven door
Geplaatst op10 mei 2016, 9:41 CategorieAndroid

Het lijkt erop dat Google Play Music binnenkort wordt voorzien van de mogelijkheid de app te bedienen met je stem, dankzij de toevoeging van stembesturing. Er is namelijk een knopje met een microfoon opgedoken binnen de app, die momenteel nog helemaal niets doet.

Stembesturing voor Google Play Music?

Mogelijk krijgt Google Play Music binnenkort een update die een handige feature zal toevoegen: stembesturing. Er is namelijk een extra knopje binnen de app opgedoken waarop een microfoon te zien is. Maar wanneer je daarop drukt, dan gebeurt er helaas helemaal niets nog momenteel. Hierdoor is wel het gerucht ontstaan dat Google dus werkt aan die extra vorm van navigeren, maar het bedrijf uit Californië heeft niet gereageerd op de geruchten. Wel is het zo dat het knopje verbonden is met diensten die nog niet geactiveerd zijn.

Het knopje is ontdekt door XDA-gebruiker Maxr1998, die claimt dat wanneer de diensten geactiveerd zouden worden, we dus Google Play Music kunnen aansturen met een stem. Verwacht wordt dat het besturen met een stem ongeveer hetzelfde zou zijn als je al kunt doen met Google Now. Nu is het echter nog maar de vraag met je met een stembesturing aan moet wanneer je al in de app bent en het playbackscherm voor je hebt. Stembesturing is altijd handig, maar meer vanuit een centraal punt dan vanuit een specifieke locatie.

Wellicht dat we hier meer over horen tijdens Google I/O 2016 dat volgende week begint.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.