Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google verwerkt Google Translate verder in Android

Geschreven door
Geplaatst op12 mei 2016, 10:52 CategorieApplicaties

De Google Translate app voor Android maakt het mogelijk om teksten te verlaten van de ene taal naar de andere taal. Tot op heden was het echter wel aardig omslachtig als je een tekst wilde vertalen. Je moest hem namelijk eerst kopiëren en vervolgens plakken in de app van Google Translate voordat je eindelijk de vertaling kreeg te zien. Daar is verandering in gekomen.

Tap to Translate

Google heeft er namelijk voor gekozen om Google Translate verder te verwerken in Android door het zogenoemde Tap To Translate te introduceren. Zodra je een tekst hebt gekopieerd, krijg je gelijk een optie om het stuk te vertalen in een van de 103 mogelijke talen. De pop-up die je aan moet klikken om de vertaling te zien, verschijnt rechtsbovenin je scherm. In onderstaande video heeft Google uitgelegd hoe de functie werkt.

Ook zonder internetverbinding vertalen

Een ander handig voordeeltje is dat je vanaf nu ook teksten kunt vertalen zonder dat je de beschikking hebt over een internetverbinding. De offline-modus is echter wel beperkter. Zo kun je de teksten maar in 52 verschillende talen laten vertalen in plaats van de normale 103. Om gebruik te kunnen maken van de offline vertaalmodus moet je tevens taalpakketten installeren van 25MB per stuk. Deze offline-optie komt ook beschikbaar voor iOS-apparaten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.