Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google wil wachtwoorden gaan vervangen op Android

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2016, 9:42 CategorieAndroid

Google wil wachtwoorden op Android gaan vervangen met vertrouwensbronnen, die zouden kunnen vaststellen dat de juiste persoon gegevens opvraagt. Als alles goed gaat, wordt de feature, de Trust API, aan het einde van het jaar uitgerold naar alle Android-ontwikkelaars.

Geen wachtwoorden meer op Android?

Google wil wachtwoorden op Android gaan vervangen met vertrouwensbronnen, die zouden kunnen vaststellen dat de juiste persoon gegevens opvraagt. Over enkele weken wordt de zogenoemde Trust API uitgerold naar grote financiële bedrijven en als alles goed gaat, dan krijgt elke Android-ontwikkelaar toegang tot de software, zodat de apps voor consumenten ook van deze feature kunnen worden voorzien. De vertrouwensbron zal kijken naar je manier van typen, je locatie en maakt een scan van je gezicht om te checken of jij ook echt jij bent.

Niet elke app kijkt naar dezelfde aspecten. Een app waarmee je kunt bankieren kan meerdere bronnen raadplegen dan bijvoorbeeld Instagram. De Trust API zal altijd op de achtergrond op je Android draaien en daarmee veel data binnenhalen. Daardoor kan er steeds beter worden gecontroleerd of jij ook echt jij bent, zodat niet iemand anders ineens je bankzaken aan het regelen is. Googles idee achter deze api is simpel: we hebben Android-apparaten met veel sensoren aan boord: waarom weet de hardware niet wie ik ben, zonder wachtwoorden?

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.