Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Het toetsenbord van Google is nu aan te passen

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2016, 9:41 CategorieAndroid

Er is een update uitgebracht voor het toetsenbord van Google voor Android. Nu hebben gebruikers meer mogelijkheden met betrekking tot de vorm. Op smartphones kun je de keyboard nu bijvoorbeeld met één hand gebruiken dankzij de nieuwe éénhandmodus.

Download de update voor het toetsenbord van Google

Het toetsenbord van Google heeft een flinke update gekregen. Zo kunnen gebruikers nu randen rondom de letters instellen, zodat je zeker weet dat je op het juiste knopje drukt. Ook is er een éénhandmodus, voor zowel links- als rechtshandigen. Met een simpele handeling keer je terug naar het ‘normale’ toetsenbord. Daarnaast is er een nieuw icoontje bijgekomen, waar een cijfer op te vinden is. Druk je hierop, dan krijg je een traditioneel toetsenbord vol cijfers te zien. Tevens kun je ‘kleine gedeeltes’ aan input delen met Google.

Waarschijnlijk gebruikt Google die data om zijn diensten, zoals woordvoorspelling, te verbeteren. Gebruikers hebben nu ook de optie de hoogte het het toetsenbord van Google aan te passen. Je hebt de keuze uit vijf maten. De update brengt ook andere verbeteringen met zich mee: zo kun je nu de spatiebalk ingedrukt houden en naar links of rechts vegen om de cursor te verplaatsen. Ook kun je sneller woorden verwijderen door naar links te vegen op de backspaceknop. Je kunt de update nu al binnenhalen via de bekende site APK Mirror.

  • Google-toetsenbord
  • Delen:

Reacties

  1. Yvonne
    17 mei, 2016 om 13:31

    Ik heb het artikel paar keer gelezen, maar zie echt niet hoe ik toetsenbord naar t oude kan terugzetten. Zou iemand dat kunnen uitleggen?

    Alvast bedankt!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.