Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei onthult de Huawei MediaPad M2 7.0

Geschreven door
Geplaatst op5 mei 2016, 8:37 CategorieAndroid

Huawei heeft op woensdagavond Nederlandse tijd de Huawei MediaPad M2 7.0 onthuld: een tablet met een full hd-scherm en 3GB aan werkgeheugen. Vorige introduceerde de fabrikant ook al een MediaPad M2, toen nog met een schermformaat van 8-inch.

Dit is de nieuwe Huawei MediaPad M2 7.0

Huawei heeft een nieuwe versie van de Huawei MediaPad M2 aangekondigd, dit keer met de toevoeging van 7.0 in de naam. Dit is een tablet met een scherm van 7-inch en een schermresolutie van 1920 bij 1200 pixels. Onder de motorkap zit 3GB aan werkgeheugen, evenals een Qualcomm Snapdragon 615-processor. Je hebt de keuze uit een 4G-model met 16GB og 32GB aan opslaggeheugen, terwijl het wifi-model alleen 16GB aan opslaggeheugen heeft gekregen. Ook is er een accu van 4360mAh aanwezig voor heel wat energie.

Aan de achterkant van de tablet vinden met een dertien megapixel-camera, terwijl er aan de voorkant eentje van vijf megapixel zit. Dit is overigens de eerste Huawei-tablet met een vingerafdrukscanner, dus dat is een mooi toevoeging. Emotion UI 3.1 is de meegeleverde software, die helaas niet is gebaseerd op Android 6.0 Marshmallow. Nee, in plaats daarvan is de basis Android 5.1 Lollipop. Geen slecht OS, maar er zijn inmiddels al modernere alternatieven beschikbaar, dus is het wel een kleine domper. Maar wellicht komt dat nog.

Prijs en beschikbaarheid

Het wifi-model kost omgerekend 200 euro, terwijl de 16GB- en de 32GB-versies van de 4G-variant omgerekend respectievelijk 254 en 281 euro kosten. Wanneer de Huawei MediaPad M2 7.0 naar Nederland komt, is helaas niet bekend.

  • Delen:
Huawei MediaPad M2 Tablet
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.