Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huidige Nexus-modellen krijgen naadloze updates niet

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2016, 9:17 CategorieAndroid

Google heeft aangegeven dat de huidige Nexus-modellen gene gebruik kunnen maken van de naadloze updates die het bedrijf met Android N zal introduceren. De reden daarachter is simpel: voor de gebruiker zou het meer gedoe opleveren dan nu het geval is met de updates.

Geen naadloze updates voor huidige Nexus-modellen

Android N zal naadloze updates introduceren: updates die op de achtergrond kunnen worden uitgevoerd, omdat het systeem anders is verdeeld. Deze functie komt niet naar de huidige Nexus-apparaten, inclusief de Pixel C, toe, geeft Google aan. Voor de gebruiker wordt het namelijk meer gedoe dan nu het geval is met het updaten van het besturingssysteem: daarvoor zou je je smartphone of tablet aan een pc moeten koppelen. Nu is het zo dat een Android-apparaat los van een ander systeem kan worden geüpdatet: het levert dus geen voordeel op.

Wil je dus gebruikmaken van deze gloednieuwe functie, die het updaten van het besturingssysteem moet versimpelen, dan zul je daar (in elk geval) een nieuwe Nexus voor nodig hebben. Waarschijnlijk geldt dat ook voor toestellen van andere fabrikanten en zullen alleen de nieuwste Android-apparaten beschikken over de naadloze updates. Het gaat dan om toestellen die standaard worden geleverd met Android N, waarvan de eersten na de zomer al zouden moeten worden aangekondigd door verschillende fabrikanten, waaronder Google.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.