Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Irisscanner in Samsung Galaxy Note 6 steeds waarschijnlijker

Geschreven door
Geplaatst op21 mei 2016, 9:43 CategorieAndroid

Het wordt steeds waarschijnlijker dat de Samsung Galaxy Note 6 een irisscanner aan boord krijgt. Samsung heeft een aantal Europese patenten aangevraagd die hierop wijzen.

Scan van de ogen

De geruchten over een irisscanner in de nieuwe phablet van Samsung, die in augustus of september wordt verwacht, zijn ook vorige maand al verschenen. Nu is er meer bewijs voor de stelling dat de phablet straks met de ogen ontsloten kan worden. De frontcamera van het toestel moet dan voor een oog worden gehouden, die de iris scant. Die is voor elk mens net zo uniek als de vingerafdruk.

Biometrische patenten

Deze biometrische component is nu in Europese patentaanvragen te lezen. Samsung heeft aanvragen ingediend bij Europese patentbureaus die ‘Samsung Iris’  en ‘Samsung Eyeprint’  worden genoemd. Deze merknamen worden straks kennelijk gebruikt als de nieuwe phablet op de markt komt.

Waterdicht, 5.8-inch scherm en 6GB ram

 

De geruchtenmachine over de nieuwe phablet van Samsung staat overigens niet stil. De Galaxy Note 6 zou waterdicht worden, een 5.8-inch scherm krijgen en ook in een Edge-variant op de markt komen. De telefoon zou 6GB werkgeheugen krijgen, waardoor de Note 6 in theorie een van de snelste telefoons op de markt zou worden. De gloednieuwe Snapdragon 823-processor van Qualcomm, die nog niet op de markt is, zou de telefoon aandrijven.

Vlaggenschip onder de phablets

De Galaxy Note 5 (hierboven afgebeeld) is niet in Europa uitgebracht. Het lijkt erop dat Samsung de Galaxy Note 6 wel naar dit continent gaat brengen, zodat het nieuwe vlaggenschip onder de phablets ook in Nederlandse winkels te krijgen zal zijn.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.