Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Jolla krijgt 12 miljoen dollar voor ontwikkeling SailFish OS

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2016, 9:30 CategorieAndroid

De Finse startup Jolla heeft twaalf miljoen dollar binnengekregen voor het verder ontwikkelen van het SailFish OS, bedoeld voor smartphones en tablets. De plannen om zelf hardware te maken zijn inmiddels van de baan – we hebben nu te maken met een softwarebedrijf.

Jolla haalt fundering binnen voor SailFish OS

Jolla, een startup uit Finland, heeft inmiddels de plannen om zelf hardware te maken geannuleerd en concentreert zich vanaf heden alleen op het maken van software, met in het bijzonder het SailFish OS. Dit OS is bedoeld voor mobiele apparaten (smartphones en tablets). Het bedrijf heeft laten weten twaalf miljoen dollar aan financiering te hebben binnengehaald voor het ontwikkelen van het platform; een bedrag dat straks gebruikt wordt voor het maken van licentiedeals en het maken van hardwarepartners en natuurlijk meer.

Dit is de tweede keer dat Jolla steunt op de financiering die het krijgt van investeerders, om ervoor te zorgen dat het bedrijf blijft bestaan – maar dat zou allemaal in goed overleg zijn besloten. Eén van de dingen die de ex-fabrikant met het geld wil gaan doen is consumenten hun geld teruggeven die een tablet hadden gekocht en nog steeds wachten op hun geld. Maar in de toekomst wil de Finse producent zich toch echt richten op samenwerkingsverbanden, zoals die nu al bestaan met bedrijven als Intex en Turing Robotics Industries.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.