Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Launcher Shortcuts van Android N zijn voorlopig uitgesteld

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2016, 10:43 CategorieAndroid

Google heeft via zijn ontwikkelaarsblog laten weten dat de Launcher Shortcuts voor Android N niet worden meegeleverd met de stabiele release van het OS. Maar dat betekent niet dat de feature helemaal niet meer wordt uitgebracht; voorlopig is er nog sprake van uitstel.

Geen Launcher Shortcuts voor Android N

Met de release van Android N Preview 2 maakten we voor het eerst kennis met de Launcher Shortcuts. Wanneer je over een appicoon veegde of hem even iets langer ingedrukt hield, dan reageerde de applicatie anders. Het lag er dan maar net aan wat de ontwikkelaar had ingesteld. Kortom: met simpele handelingen zou je (sneller) toegang krijgen tot (meer) opties. Maar voorlopig lijken die plannen van de baan, want Google heeft bekendgemaakt dat de Launcher Shortcuts niet in de stabiele versie van het nieuwe Android zullen zitten.

Dat betekent niet dat de plannen nu meteen geannuleerd zijn door de zoekmachinegigant. Google zelf geeft aan dat de functie wordt bewaard voor een latere release van Android, maar voor welke is op dit moment onduidelijk. Waarom het bedrijf hiervoor gekozen heeft, is momenteel niet duidelijk – maar mogelijk kost het te veel tijd om de functie goed te implementeren. Tijd die Google nu liever ergens aan besteedt. De api voor de Launcher Shortcuts is nog wel aanwezig in de publieke bèta, maar worden zo snel mogelijk verwijderd, aldus het bedrijf.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.