Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo kondigt officieel de Motorola Moto G4 en G4 Plus aan

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2016, 13:07 CategorieAndroid

Lenovo heeft officieel de Motorola Moto G4 en de Moto G4 Plus aangekondigd. Beide phablets hebben een full hd-scherm van 5,5-inch. Het Plus-model heeft in dit geval dus niet een groter scherm dan de gewone variant, ook al zou je dat wel verwachten met ‘plus’ in de naam.

Motorola Moto G4 en Moto G4 Plus komen naar Europa

Vanochtend zagen we al een lek voorbij komen, maar nu is de aankondiging officieel gedaan door Lenovo: de Motorola Moto G4 en de Moto G4 Plus zijn een feit. Dit zijn twee phablets die allebei beschikken over een scherm van 5,5-inch. De ‘plus’ in de naam zegt dus in dit geval niets over het verschil in schermgrootte, zoals de norm ons tot op heden heeft geleerd. Nee, in dit geval zegt het meer over het verschil in specs tussen beide apparaten. Zo beschikt de Moto G4 niet over een vingerafdrukscanner, maar de G4 Plus wel.

Die scanner zit in de knop aan de voorkant. Die knop heeft overigens geen andere functies: er zijn digitale navigatieknoppen aanwezig. Waarschijnlijk heeft Lenovo hiervoor gekozen, omdat de achterkant verwisselbaar is – dat kan niet, als er een scanner op te vinden is. Ook heeft de Moto G4 Plus een camera van zestien megapixel, terwijl de gewone G4 er eentje heeft van dertien megapixel. De schermen op de toestellen beschikken over een full hd-resolutie, voorzien van Corning Gorilla Glass 3. Onder de motorkap zit een Snapdragon 615-processor.

Die octacore-processor is geklokt op 1,5GHz. Verder heeft de consument keuze uit verschillende hoeveelheden interne opslagruimten (16/32/64GB) en werkgeheugen (2/3/4GB). Ook is er een micro-sd-kaartsleuf. Aan de voorkant zit een camera van vijf megapixel. Daarnaast is er ook een batterij van 3000mAh aanwezig, die je snel op kunt laden met Turbo Power. De G4 Plus wordt standaard geleverd met een TurboCharger. Android 6.0.1 is het besturingssysteem, dat verder niet echt wordt voorzien van een gigantische lading bloatware.

Prijs en beschikbaarheid

Het is bekend dat de toestellen naar Europa komen. Wanneer de phablets in de Benelux beschikbaar is niet bekend. Volgende maand verschenen de Motorola Moto G4 en de Moto G4 Plus al wel in het Verenigd Koninkrijk, waar ze omgerekend 215 en 255 euro kosten (de goedkopere modellen).

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.