Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo teleurgesteld over prestaties dochtermerk Motorola

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2016, 22:11 CategorieAndroid

De Chinese elektronicafabrikant is teleurgesteld over de prestaties van het vorig jaar aangekochte dochtermerk Motorola. De resultaten blijven achter bij de verwachtingen, meldt Lenovo in een rapport.

Teleurstellende aankoop

De aankoop van Motorola van toenmalig moederbedrijf Google stelt Lenovo teleur. Destijds waren de verwachtingen van de Chinezen hooggespannen. Trots werd verkondigd dat Lenovo-Motorola binnen de kortste keren in de top drie van de wereld zouden staan, na Samsung en Apple. En heel kort werd die positie ook bereikt. Maar toen tuimelden de verkoopcijfers weer achteruit, en Lenovo-Motorola staat nu niet eens meer in de top vijf. Bedrijven als Huawei, Vivo en Oppo hebben Lenovo-Motorola ingehaald.

Verkoopcijfers onderuit

De verkoopcijfers zijn dan ook danig achteruitgegaan. In China en de Verenigde Staten, de belangrijkste markten voor het bedrijf, is de verkoop met maar liefst 85 procent gedaald en domweg ‘niet succesvol’, aldus het interne rapport van Lenovo.

Twee directeuren

Het bedrijf schrijft dat hier wel vele lessen uit zijn geleerd en dat er snel grote veranderingen op komst zijn. Inmiddels heeft het bedrijf twee directeuren, een voor China en een voor de rest van de wereld. Deze markten moeten allebei op een compleet andere manier worden benaderd, realiseert Lenovo zich.

China en Amerika

In China concentreert Lenovo zich op het goedkope submerk Zuk, om de concurrentie aan te gaan met de talrijke goedkope smartphonemakers in dat land. Elders in de wereld wil Lenovo groeien in de telecommarkt in ontwikkelingsmarkten en op het Amerikaanse continent wil het bedrijf een aantrekkelijke, concurrerende portfolio op de markt brengen.

Nieuw vlaggenschip: Moto Z

Dat laatste begint bij het nieuwe vlaggenschip, de Moto Z. Dat belooft een behoorlijk goed toestel te worden met allerlei aanpasbare onderdelen. De telefoon kan modulair worden samengesteld, met bijvoorbeeld een pico projector, een zoomcamera of betere speakers, wat de klant maar belangrijk vindt. De Moto Z moet op 9 juni worden onthuld, en dan zal snel blijken of Lenovo-Motorola weer de weg naar de top heeft gevonden.

  • Delen:
Lenovo Yoga 710 (11-inch)
Windows 10
Lenovo Tab3 8
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.