Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Leveranciers in problemen door daling Apple-verkopen

Geschreven door
Geplaatst op12 mei 2016, 13:35 CategorieiPhone

Apple zorgde dit jaar voor een negatief unicum sinds de lancering van de iPhone. Voor het eerst in zijn geschiedenis verkocht het bedrijf minder iPhones dan het jaar daarvoor. Sinds 2003 was dat nog niet voorgekomen. Leveranciers van onderdelen van de Apple-producten zijn op hun zachtst gezegd ‘not amused’ door de afnemende vraag naar de smartphones.

Buitenlandse leveranciers staan onder druk. Zo schijnt Japan Display, een bedrijf dat deels verantwoordelijk is voor de schermen in de smartphones, te rekenen op een verlies van 300 miljoen dollar. En daar blijft het niet alleen bij, want ook bedrijven uit bijvoorbeeld Taiwan gaan gebukt onder de mindere verkopen van de iPhones, zo heeft Nikkei naar buiten gebracht.

Redenen van daling verkopen

In het geval van een chip-fabrikant uit Taiwan ziet het ernaar uit dat hij in de tweede helft van 2016 dertig procent minder chips zal versturen dan een jaar eerder gebeurde in diezelfde periode. Die daling wordt volgens analisten toegeschreven aan het verwachte gebrek aan innovatieve functies van de komende iPhone 7-modellen, de verzadiging van de smartphone markt, de toenemende concurrentie en een wereldwijde economische vertraging. Naar verwachting krijgen ook andere leveranciers van Apple binnenkort te maken met de teruglopende verkopen. Afwachten of de nieuwe iPhone 7 en de iPhone 7 Plus kan zorgen voor verandering.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.