Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG kondigt G Pad III aan

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2016, 19:37 CategorieAndroid

LG heeft in thuisland Korea zonder veel bombarie de LG G Pad III aangekondigd, de opvolger van de G Pad II die in december vorig jaar het licht zag. Het is een 8-inch tablet.

Usb-stick

Bijzonder aan deze tablet is dat er een ‘gewoon’  usb-slot in zit, zodat je er een usb-stick in kunt steken of een ander usb-apparaat aan kunt koppelen. Of die dan ook werken is niet duidelijk; het lijkt vooral bestemd om het opslaggeheugen uit te breiden of om er bestanden mee te kunnen uitwisselen via een usb-stick.

Snapdragon 617-processor

De tablet gaat zo’n 160 tot 175 euro kosten en heeft zeker voor die prijs nette specificaties. Deze tablet, die typenummer LG-V525 draagt en intern bij LG de B3 wordt genoemd, draait op een achtkernige Qualcomm Snapdragon 617-processor die is geklokt op 1,5Ghz.

8-inch 1920×1200 scherm

Het 8-inch scherm heeft een resolutie van 1920×1200 pixels. LG levert 32GB opslaggeheugen mee, dat met een micro sd-kaart door de gebruiker zelf kan worden uitgebreid tot 128GB. Op de achterkant prijkt een 5-megapixelcamera. Over het opslaggeheugen wordt nog opgemerkt dat er ook 16GB-varianten komen, maar die lijken bestemd voor de armere landen.

Android Marshmallow

De afmetingen van de tablet zijn 210.7 x 124.1 x 7.9mm en hij weegt 309 gram. De LG G Pad III loopt op Android 6.0.1 Marshmallow. De gebruikelijke wifi- en bluetoothverbindingen worden ondersteund en de stroom komt van een 4800 mAh accu.

Het lijkt erop dat LG deze tablet eerst in Azië en Amerika gaat uitbrengen. Of en wanneer de LG G Pad III in Nederland naar de winkels wordt gebracht, is nog niet heel zeker.

  • Delen:
LG G Pad 10.1
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.