Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG onthult vingerafdrukscanner onder het glas van het scherm

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2016, 11:18 CategorieHardware

LG heeft de volgende generatie vingerafdrukscanners gepresenteerd voor smartphones en tablets: deze scanner zit niet in een knop, maar onder het scherm van het apparaat. Daardoor kan de scanner ook op andere plekken van een device geplaatst worden.

LG Innotek presenteert next-gen vingerafdrukscanner

Tegenwoordig kun je met moeite een high-end smartphone (en in mindere mate tablet) vinden die geen vingerafdrukscanner heeft. Maar deze scanners worden vaak op één van de twee meest handige plekken geplaatst: op de homeknop aan de voorkant, of onder de camera aan de achterkant. LG Innotek, de experimentele afdeling binnen het bedrijf, heeft nu een vingerafdrukscanner ontworpen die niet in een knop geplaatst hoeft te worden, maar achter het scherm verstopt zit. Zo kan de scanner ook op andere plekken worden geplaatst.

De plek waar de vingerafdrukscanner onder het scherm zit, zit onder een dunner laagje glas. De fabrikant heeft 0,3 millimeter van de dikte van het scherm verwijderd op die specifieke plek, waardoor de scanner geplaatst kan worden. Niet alleen geeft dit fabrikanten meer opties met betrekking tot de positionering van de scanner, ook kunnen smartphones en tablets nu beter tegen water beveiligd worden – omdat er mogelijk dus een knop verdwijnt. Ook de scanner zelf niet snel meer schade op kunnen lopen. Een releasedatum is nog niet bekend.

Wil je meer weten over vingerafdrukscanners die onder het glas liggen, lees dan ons achtergrondartikel over ultrasonische vingerafdrukscanners.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.