Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Links en foto’s tellen niet meer mee voor limiet op Twitter’

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2016, 9:56 CategorieAndroid

Twitter wil er mogelijk voor zorgen dat url’s en foto’s niet langer meetellen voor het karakterlimiet binnen een tweet op het sociale netwerk. Gebruikers hebben een limiet van 140 tekens op het medium, dat met de dag steeds krapper lijkt te worden.

Twitter moet om het 140 karakters-limiet heen werken

Twitter is mogelijk voornemens url’s en foto’s niet meer mee te laten tellen voor het limiet van 140 karakters binnen een tweet. Van die 140 tekens, worden er respectievelijk 23 of 24 besteedt aan url’s en foto’s, waardoor het puzzelen met je zin alleen maar erger wordt. De verandering zou de komende weken al in kunnen gaan en de service iets toegankelijker moeten maken. Het bedrijf achter het sociale netwerk heeft nog niet gereageerd op de geruchten. Ook zijn er nog geen plannen bekendgemaakt met betrekking tot een dergelijke richting.

Wel lijkt dit gerucht op een ander verhaal over Twitter: toen ineens bleek dat het limiet an 140 tekens zou worden verhoogd naar tienduizend tekens. Veel mensen maken immers een screenshot van een lap tekst en tweeten dat – terwijl een lap tekst in tekst (en niet op een afbeelding) beter vindbaar en dus krachtiger is. Het komt er in elk geval op neer dat het sociale medium mogelijk wat losser omgaat met het bestaande limiet. Maar in welke vorm of mate, dat is momenteel nog onduidelijk. Het wachten is op een officiële aankondiging van het bedrijf.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.