Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Marshmallow enige Android-versie die nu nog groeit

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2016, 9:40 CategorieAndroid

Uit de nieuwste Android-distributiecijfers blijkt dat Android 6.0 Marshmallow momenteel de enige versie van het OS is dat nog daadwerkelijk groei laat zien. Alle andere varianten van het populaire besturingssysteem moeten alleen maar inleveren.

Marshmallow blijft in populariteit toenemen

Aan het begin van de maand maakt Google vaak de Android-distributiecijfers bekend. Deze cijfers zijn met name bedoeld voor ontwikkelaars, om te laten zien welke Android-versies er momenteel in trek zijn. Die kennis helpt hen om te kunnen achterhalen voor welke versie zijn een app minimaal moeten maken. Voor de andere mensen is het tof om te zien hoe goed een Android-variant het doet (of juist niet) en leuk om te zien hoe de markt onder de verschillende versies verdeeld is. Marshmallow is nu de enige versie die nog groei laat zien.

android-distributiecijfers-mei

7,5 procent voor de meest recente versie van Android lijkt misschien niet veel – toch is het een toename van 2,9 procentpunten. En dat is wederom een prestatie te noemen, in een oneindig Android-landschap. Desondanks is de groei minder sterk dan vorig jaar in dezelfde periode met Lollipop gemeten werd: dat OS stond nu op tien procent marktaandeel. Lollipop is momenteel wel de grootste Android-versie, gevolgd door het immens populaire KitKat. En ja, Froyo, Android 2.2, is nog steeds terug te vinden op de lijst met distributiecijfers.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.