Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Met Instant Apps gebruik je Android-apps zonder installatie

Geschreven door
Geplaatst op19 mei 2016, 9:11 CategorieAndroid

Google heeft tijdens Google I/O Instant Apps gepresenteerd. Daarmee is het mogelijk een app te gebruiken zonder dat je hem hoeft te installeren op je smartphone of tablet. In feite stream je dus de content vanuit Google Play naar je Android.

Met Instant Apps stream je appcontent naar je Android

Tijdens Google I/O heeft de zoekmachinegigant een nieuwe feature voor Android aangekondigd: Instant Apps. Met deze functie is het mogelijk apps te streamen vanuit Google Play naar je Android-smartphone en -tablet, zonder dat je iets hoeft te installeren. In de presentatie liet Google zien hoe een link vanuit Google Allo werd geopend in de applicatie van Buzzfeed, omdat het om een video ging die in de app geopend kan worden. De app in kwestie stond niet geïnstalleerd op dat apparaat, maar werd dus wel geopend door de gebruiker.

Google Play zal overigens niet de complete app streamen naar een Android device. Alleen de onderdelen die nodig zijn zullen worden afgeleverd. Wanneer Instant Apps precies wordt gelanceerd, is momenteel nog niet duidelijk. Voorlopig moeten we het doen met ‘later dit jaar’. Opvallend aan de functie is dat je niet per se de nieuwste versie van Android nodig hebt om er gebruik van te maken. Ook mensen met Android 4.2 (en uiteraard hoger) kunnen profiteren van de nieuwe technologie. De demo werd gehouden op een Android 4.4-apparaat.

bh-device

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.