Microsoft gaat meer apps promoten in het Start Menu

16 mei 2016 1 Minuut 1 Reacties
windows-10-startmenu

Microsoft is voornemens om twee keer zoveel apps te gaan promoten in het Start Menu wanneer de Anniversary Update deze zomer wordt gelanceerd. Dat heeft de softwaregigant bekendgemaakt tijdens een conferentie. Het gaat in totaal om tien applicaties.

Meer advertenties in het Start Menu

Microsoft is van plan om het aantal apps dat gepromoot wordt in het Start Menu van Windows 10 te gaan verdubbelen. Dat maakt de softwaregigant zelf bekend tijdens een conferentie die vorige week plaatsvond. De verandering moet ingaan wanneer de Anniversary Update voor het besturingssysteem wordt uitgebracht. In de zomer krijg je dus niet met vijf promotieapplicaties, maar met tien van dat soort apps te maken. De apps staan vaak nog niet geïnstalleerd, maar nodigen de gebruikers wel uit dat te doen via de Windows Store.

[irp]

Het kan ook dus ook voorkomen dat er wel applicaties worden meegeleverd die alvast staan geïnstalleerd, maar dat betekent niet dat je ze niet kunt verwijderen. Meer dan eens, blijkt uit de praktijk, komt het voor dat soortgelijke apps vaak nutteloos zijn en er zelfs voor kunnen zorgen dat het systemen trager en de ervaring minder wordt. Wij raden dus altijd aan zoveel mogelijk bloatware te verwijderen tijdens het klaarmaken van een tablet of pc met Windows 10. Het is nog niet duidelijk welke apps aan het Start Menu worden toegevoegd.

Reacties (1)