Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft geeft Paint mogelijk nieuw likje verf

Geschreven door
Geplaatst op5 mei 2016, 8:46 CategorieApplicaties

Microsoft wil mogelijk een nieuwe versie van het populaire Windows-programma Paint gaan geven. Het zou hier gaan om een universele Windows-applicatie. Deze nieuwe versie van het tekenprogramma zal mogelijk samen met de Anniversary Update worden uitgebracht deze zomer.

Komt er een nieuwe versie van Paint aan?

Elke Windows-pc en -tablet wordt met het programma geleverd: Paint. Het populaire tekenprogramma werkt al jaren hetzelfde, dus is het geen vreemde gedachte dat Microsoft voornemens zou zijn juist deze app van een nieuw likje verf te voorzien. Dat is nu het gerucht over de applicatie: mogelijk krijgen we een nieuwe versie tijdens de lancering van de gratis Anniversary Update van Windows 10. Het zou dan meteen gaan om een universele Windows-app, waardoor je hem in theorie ook op een Xbox of smartphone zou kunnen gebruiken.

Het is nog niet duidelijk of Paint ook in de Windows Store wordt gelanceerd. Wel krijgt de app mogelijk extra bewerkmogelijkheden dan die nu heeft, maar wat voor mogelijkheden dat precies zijn, is nog niet bekend. Microsoft heeft in elk geval nog geen plannen bekendgemaakt over het vernieuwen van de Paint-applicatie. We zullen een aankondiging van het bedrijf uit Redmond dus even moeten afwachten. Mogelijk gebeurt dat snel, maar de kans is groot dat wanneer Microsoft inderdaad dit plan heeft, we het pas veel later te horen krijgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.