Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft maakt Windows 10 Mobile geschikt voor apparaten tot 9 inch

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2016, 23:12 CategorieWindows

Microsoft heeft Windows 10 Mobile geschikt gemaakt voor apparaten tot een schermdiagonaal van 9 inch. Daarmee kunnen kleinere tablets ook met deze lichtere versie van het besturingssysteem worden uitgerust.

Van 8 naar 9 inch

De limiet voor het gebruik van de mobiele versie van Windows 10 lag voorheen op 8 inch. Door daar een inch aan toe te voegen, maakt Microsoft het mogelijk voor OEM’s (fabrikanten die tablets maken voor het besturingssysteem) om te kiezen tussen de desktopvariant van Windows 10 en de mobiele variant. Op die manier kunnen ook de hardwarespecificaties worden veranderd, al naar gelang de keuze van het besturingssysteem.

Flitser optioneel

Microsoft heeft nog een andere wijziging doorgevoerd in Windows 10 Mobile: een automatische flitser voor de camera. Die is optioneel maar als fabrikanten ervoor kiezen moet er aan verschillende eisen voldaan worden.

Hardware-eisen

De meeste andere hardware-eisen die Microsoft stelt aan OEM’s voor Windows 10 Mobile blijven ongewijzigd. Minimaal moet een Windowstelefoon of -tablet beschikken over 8GB opslaggeheugen, 1GB ram en ondersteuning voor de Snapdragon-chips 820, 810, 808, 625, 617, 210 en 208.

Iets grotere Windows 10 Mobile-tablets nu mogelijk

Wellicht maakt de wijziging van het schermformaat het nu mogelijk dat er wat meer kleine Windowstablets op de markt komen. Onlangs stelde Tablets Magazine vast dat het erg lang duurt voordat die de markt bereiken. De meeste Windowstablets zijn groot. Misschien wordt met de toevoeging van een inch voor de mobiele versie nu een barriere geslecht. Overigens maken Chinese tabletmakers niet zo’n probleem van kleine tablets met Windows. De foto bij dit artikel is een Chuwi Hi8 Pro, die zowel op de desktopversie van Windows 10 als op Android 5.1 loopt. Deze tablet heeft een schermformaat van 8 inch.

Bekijk ook De beste Windows 10-tablets van dit moment.

  • Delen:

Reacties

  1. Bas
    23 mei, 2016 om 8:39

    Flitser is niet verplicht. Er staat letterlijk op de website van Microsoft: A camera flash is optional. MS stelt echter wel eisen aan OEMs die kiezen voor een flitser. Kleine nuance dus.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.