Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft Pen Program wil design van stylus standaardiseren’

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2016, 10:11 CategorieAccessoires

Microsoft is mogelijk voornemens met een programma aan te komen zetten die het design van een stylus voor een Windows 10-tablet moet standaardiseren. Dat is niet geheel onbelangrijk wanneer de softwaregigant de Ink Workspace gaat introduceren met de Anniversary Update.

Gerucht: Microsoft Pen Program wil design van stylus standaardiseren

Uitvogelen welke stylus werkt met welke tablet kan nog wel eens voor hoofdpijn zorgen – daarom wil Microsoft mogelijk met het Microsoft Pen Program voor een standaard zorgen, waardoor elke stylus met alle (nieuwe?) Windows 1o-tablets werkt. Geen onbelangrijke stap met de introductie van de Ink Workspace die deze zomer geïntroduceerd wordt met de Anniversary Update. Dat blijkt uit presentatieslides die mogelijk zijn gelekt, waarop te zien is wat Microsoft van plan is het standaardiseren van de stylus.

microsoft-pen-program-groot

Wanneer fabrikant zich houden aan de door Microsoft opgestelde richtlijnen, dan kunnen zij een certificaat krijgen waardoor de consument zeker weet dat die stylus met zijn of haar Windows 10-tablet werkt. Onder andere Wacom schijnt al aan boord te zijn van dit project. Er worden twee stylussen gepresenteerd: eentje met een zogenaamde gum en eentje met een knopje waar die gum zou moeten zitten. De verwachting is dat Microsoft alles klaar heeft voor het einde van het jaar, aangezien het vierde kwartaal wordt genoemd in de slides.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.