Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft werkt aan Edge extensions voor Windows 10 Mobile’

Geschreven door
Geplaatst op10 mei 2016, 9:22 CategorieWindows

Het ziet er naar uit dat browser Microsoft Edge ook wordt voorzien van extensions op Windows 10 Mobile, naast de versie voor pc’s en tablets. Het bedrijf uit Redmond heeft zijn roadmap met betrekking tot Windows 10-features geüpdatet waar die wijziging op gespot is.

Gerucht: Edge extensions voor Windows 10 Mobile?

Eén van de grootste klachten over Microsoft Edge, is het gebrek aan extensies die browsers als Chrome wel ondersteunen. Met die extensies kun je externe onderdelen aan je browser toevoegen en daarmee je ervaring personaliseren. We weten inmiddels dat Microsoft de extensies wil toevoegen aan de Edge-browser, omdat de preview-leden van Windows 10 deze functie al een tijdje testen. Maar tot op heden bleek dat de extensies alleen voor pc’s en tablets beschikbaar zouden worden gemaakt – en dus niet voor Windows 10 Mobile.

Dat lijkt nu echter te veranderen. In een roadmap van Microsoft waarin staat beschreven welke features er naar Windows 10 als geheel komen, staat aangegeven dat de extensies voor Edge ook onderweg zijn naar Windows 10 Mobile. Momenteel zou de feature al beschikbaar moeten zijn voor die preview-leden. Nu is het nog maar de vraag welke extensions wel en niet zullen werken op Mobile, maar de tijd zal het ons leren. Microsoft heeft overigens nog geen officiële aankondiging gedaan over de kwestie – die zullen we dus nog moeten afwachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.