Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Netflix geeft je meer controle over de streamkwaliteit

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2016, 11:00 CategorieAndroid

Netflix heeft een update uitgebracht voor mobiele applicaties met meer opties met betrekking tot de kwaliteit van de stream over mobiele netwerken. Nu kun je er dus voor kiezen om minder data te gebruiken onderweg, ten koste van de videokwaliteit natuurlijk.

Pas de videokwaliteit aan op mobiele netwerken met Netflix

Netflix stelt zijn gebruikers van de mobiele applicaties vanaf heden in staat de kwaliteit van de films en series te bepalen wanneer ze zich bevinden op een mobiel netwerk. Nu heb je dus de keuze om minder data te verbruiken onderweg, maar dan heb je wel een slechter beeldkwaliteit. Of je kiest voor de beste kwaliteit, maar dat gaat dan wel ten koste van je databundel. De instellingen zijn nu beschikbaar op Android en iOS. De update wordt momenteel nog uitgerold; mocht je hem dus nog niet hebben ontvangen, dan kan dat elk moment gebeuren.

Wanneer je de update wel ontvangen, dan is het goed om te weten waar je precies moet kijken. Binnen de instellingen van de apps kun je nu aangeven hoeveel uur je aan films en series wil bekijken per gigabyte. Netflix zal dan automatisch de kwaliteit van de video’s aanpassen als dat moet gebeuren. Welk moet je nog even de standaard instellingen aanpassen; die staat namelijk standaard ingesteld op een laag verbruik. Heb je dus veel data te besteden per maand en wil je de beste kwaliteit mogelijk, dan moet je dat zelf nog even aanpassen.

  • Netflix
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.