Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe schema’s iPhone 7 Plus laten weer dubbele achtercamera zien

Geschreven door
Geplaatst op12 mei 2016, 7:00 CategorieiPhone

Nieuwe plaatjes die zijn uitgelekt over de nieuwe iPhone 7 Plus laten zien dat deze phablet twee camera’s aan de achterkant krijgt. De kleinere iPhone 7 krijgt er maar één.

Geruchten

Het is altijd oppassen met dit soort geruchten, want de nieuwe iPhones worden naar verwachting pas in het najaar door Apple gepresenteerd en tot die tijd doet het bedrijf er gewoontegetrouw het zwijgen toe. Dus of de informatie die nu is uitgelekt wel klopt, is gokken.

iPhone 7 Plus: dual-camera

De plaatjes laten schematische tekeningen zien van de nieuwe toestellen. Het design lijkt redelijk overeen te komen met dat van de iPhone 6 en 6S-serie. Het grootste verschil is te zien aan de achterkant van de iPhone 7 Plus. Dit is de dubbele achtercamera, waarover al eerder geruchten online zijn geholpen. Zelfs een foto van de cameramodule zelf zou al zijn uitgelekt.

iPhone 7 groter dan iPhone 6S

De plaatjes zijn ditmaal te bewonderen via Uswitch. De tekeningen suggereren ook dat de iPhone 7, de kleinste telefoon dus, een stuk groter wordt dan de huidige iPhone 6S. De iPhone 7 Plus blijft echter de grootste van allemaal, hoewel niet duidelijk is of die ook een stukje groeit ten opzichte van de iPhone 6S Plus.

Als we kijken naar de cameramodule op de achterkant van de iPhone 7 Plus, zien we weinig meer dan een ovaalvormige plek bovenaan het toestel waarin niet een, maar twee camera’s kunnen worden gehuisvest. Dus dat zal dan ook wel gebeuren, wordt geconcludeerd.

Dubbele camera

Dat Apple aan een dubbele achtercamera begint, lijkt een logisch gevolg van de overname van LinX door Apple vorig jaar. Dit bedrijf hield zich bezig met het bedenken van dit soort cameratechnologie, totdat het door apple werd opgekocht.

Smart connector

Voorts lijkt de iPhone 7 Plus een smart connector te krijgen. Dat kan worden afgeleid uit drie puntjes die aan op de achterkant, in de buurt van de onderkant van het toestel zijn aangebracht. Deze smart connector zou gebruikt kunnen worden om het apparaat op te laden.

Beide nieuwe toestellen ontberen een gat voor de 3,5 mm oortelefoon, die sinds de allereerste iPhone in alle iPhones zit. Waarschijnlijk heeft Apple besloten om gebruik te maken van oortelefoons die gebruikmaken van een lightning-connector of een draadloze bluetooth-headset.

Camera’s blijven uit behuizing steken

De nieuwe telefoons blijven zo te zien zo dun als ze nu zijn, wat wel inhoudt dat de uit de behuizing stekende camera(‘s) dat blijven doen.

Er doen hierover echter tegenstrijdige geruchten de ronde. Wellicht heeft dat te maken met de aankondiging van Apple-CEO Tim Cook dat de geheimhouding rondom nieuwe producten wordt opgeschroefd. Dus nogmaals, of alles waar is wat we hier zien, blijft afwachten.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.