Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nintendo’s volgende twee mobile games zijn free-to-play

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2016, 15:08 CategorieGaming

Nintendo heeft laten weten dat de volgende twee mobile games van het bedrijf, gebaseerd op Fire Emblem en Animal Crossing, free-to-play zullen zijn. Dat houdt in dat je de spellen gratis kunt downloaden en spelen en dat er mogelijk in-app-aankopen aanwezig kunnen zijn.

Games van Nintendo zijn free-to-play op mobile

Nintendo’s volgende twee games voor Android en iOS zullen free-to-play zijn, staat te lezen in een artikel van de beroemde krant The Wall Street Journal. Vorige maand kondigde de spellenboer aan op welke twee franchises de nieuwe mobile games gebaseerd worden, te weten Animal Crossing en Fire Emblem (afbeelding). Destijds werden er echter nog geen prijzen genoemd. De eerste Nintendo-app was overigens ook gratis speelbaar en werd gedownload door tien miljoen mensen. De in-app-aankopen zijn een mooie geldbron.

The Wall Street Journal baseert zijn artikel op een uitspraak van Nintendo-partner DeNA, die met Nintendo aan Miitomo gewerkt heeft. Nu leeft de gedachte dat ook deze spellen worden voorzien van in-app-aankopen (of microtransacties), om er voor te zorgen dat de spellen toch geld opbrengen (free-to-play betekent meestal dat er kleine aankopen aanwezig zijn). Daarnaast wil DeNA nog eens duidelijk maken dat de volgende apps van het bedrijf echt games zijn en geen sociale ervaringen zoals het eerdergenoemde Miitomo.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.