Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia gaat wederom tablets en smartphones maken

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2016, 12:13 CategorieAndroid

Nokia heeft bekendgemaakt dat het wederom tablets en smartphones gaat maken. Daarvoor is een apart bedrijf opgericht, genaamd HMD. Daarnaast is naar buiten gebracht dat het merk verkocht is aan een dochteronderneming van Foxconn; Microsoft is dus niet meer de eigenaar.

Nokia gaat wederom tablets en smartphones maken

Nokia gaat smartphones en tablets met Android als besturingssysteem maken. Dat maakt het Finse bedrijf vandaag bekend, nadat eerder naar buiten kwam dat Microsoft het merk verkocht heeft aan een dochter-onderneming van fabrikant Foxconn. Voor de productie van de nieuwe hardware is een nieuw bedrijf opgericht, genaamd HMD. Deze eveneens Finse onderneming staat onder leiding van Arto Nummela, die van Nokia mee verhuisde naar Microsoft. HMD zal voornamelijk high-end smartphones, phablets en tablets gaan produceren.

FIH Mobile is de dochteronderneming die een deal gesloten heeft met Microsoft voor 350 miljoen dollar. FIH en HMD hebben ook alweer een deal gemaakt en zullen elkaar ondersteunen in het uitbouwen van het Nokia-merk op het gebied van smartphones en tablets. Het mooie aan deze deal is dat HMD toegang krijgt tot alle designelementen van Nokia en de fabricageprocessen van Foxconn en zo best behoorlijke apparaten zou moeten kunnen maken. Deze nieuwe activiteiten worden ook gekoppeld aan de zet richting de wearablesmarkt.

Wanneer de eerste Android-smartphones en -tablets van het Finse bedrijf verschijnen, is niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.