Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

OnePlus 2 en OnePlus X nu ook via Amazon Engeland te koop

Geschreven door
Geplaatst op31 mei 2016, 23:54 CategorieAndroid

OnePlus heeft in Europa altijd alleen via de eigen webshop toestellen verkocht. Maar daar komt nu een einde aan. De OnePlus 2 en de OnePlus X zijn nu voor het eerst ook te krijgen buiten de website van de fabrikant: bij Amazon in Engeland.

OnePlus 2

Daar is de OnePlus 2 momenteel te krijgen voor 249 pond (326 euro) en de OnePlus X voor 208 pond (273 euro). OnePlus heeft aangekondigd dat deze modellen binnenkort ook in enkele Amerikaanse winkels worden verkocht.

Trendbreuk

De trendbreuk heeft waarschijnlijk alles te maken met de aanstaande presentatie van de OnePlus 3, de nieuwste phablet van de Chinese telefoonmaker met tot 6GB aan ram, wat het een supersnel toestel moet maken. OnePlus heeft tot dusver de verkoop van de OnePlus One en de OnePlus 2 zelf nogal getraineerd, door deze telefoons een hele tijd alleen maar te verkopen als je er een invitecode voor kon bemachtigen. Die kon je krijgen van iemand die zelf een toestel had gekocht, of via een prijsvraag op internet. Gaandeweg werden de toestellen wel zonder invites op de website van OnePlus gezet.

Invite-systeem

OnePlus verdedigt deze omstreden verkoopwijze door erop te wijzen dat de toestellen over topspecificaties beschikken voor een zeer lage prijs, en om die prijs laag te houden, kan het bedrijf er geen grote magazijnvoorraden op na houden. Via het invite-systeem konden er nooit meer worden geproduceerd dan er waren besteld. Maar fans van het merk baalden ervan; ze konden niet gewoon een telefoon bestellen, maar moesten er vaak lang op wachten.

Amazon Engeland

Kennelijk ligt de situatie voor wat oudere toestellen nu wat anders, want ze zijn straks gewoon bij Amazon te koop. Weliswaar moet je daarvoor de telefoon uit Engeland importeren, maar voor een echte OnePlus-fan is dat waarschijnlijk niet onoverkomelijk. De OnePlus 3 wordt echter niet zomaar bij Amazon in de virtuele schappen gelegd. Dit toestel wordt waarschijnlijk op 14 juni gepresenteerd, en alles wijst erop dat het invite-systeem ook weer voor dit toestel van stal wordt gehaald.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.